Menu Content/Inhalt
Varmelamper som har instruks om innendørs bruk, kan den brukes utendørs? Skriv ut E-post
Noen av varmelampene har instruks om at de er konstruert for innendørs bruk, men er det noe i veien for å benytte dem utendørs?

Her i landet er teknologien først blitt utnyttet for utendørsbruk, siden kvartsvarmerne er så mye mer effektive enn andre for dette formålet. Det er tross alt i overkant ambisiøst å varme luften utendørs..

Det er ingen ting i veien for å benytte selv våre ”innendørs” modeller i et utendørs miljø, forutsatt at man tar hensyn til følgende forhold:

- Varmerlampene må beskyttes mot nedbør og sterk fukt! Element og reflektor er uten glassbeskyttelse, og kjøleriller i lampehuset åpner for muligheten for vanninntrengning. Et regndeksel er i mange tilfeller tilstrekkelig.

- Er det mye vind med støv, pollen, el.l. i luften, er det lurt å etterse tilstanden på reflektor og element FØR man tenner varmeren. Elementet når en temperatur på rundt 2000 grader Celcius i løpet av et knapt sekund, og evt. avsetninger vil brenne seg fast umiddelbart hvis det ikke fjernes med en tørr klut først. Dette vil i så fall kunne forringe levetiden på elementet betydelig.

- Har man ikke muligheten for å beskytte varmelampen tilstrekkelig, er løsningen å velge ”Algarve” med IP54 beskyttelsesgrad (fukt- og støvtett).

 
Blue Sky AS, Tlf 23 38 31 90, Faks 94 77 08 86
Copyright Blue-Sky AS
designed by www.madeyourweb.com