Menu Content/Inhalt
Er det noen fare forbundet med Infrarød kortbølgestråling? Skriv ut E-post
Infrarød kortbølgestråling er rene varmestråler. All varme er i prinsippet infrarød stråling, men kortbølgestrålene er de direkte varmestrålene. De varmer ikke luften, men det de treffer. Sammenligner man med solvarmen, er det de kortbølgede IR-strålene som gir den umiddelbare varmeeffekten når solen titter fram fra skyene, selv om lufttemperaturen fortsatt er den samme. Kvartsvarmere skiller seg likevel fra solvarmen, ved at det ikke finnes ultraviolett stråling eller andre skadelige stråler fra varmen.
 

Visste du

Rundt 94% av energiforbruket går til direkte, retningsstyrt varme! Resten er lys. Ingen ting av energien kastes bort i luftoppvarming som gagner kråkene…

OBS!

Vær oppmerksom på at kvartsvarmere har startstrøm! Det første mikrosekundet trekker lampen mellom 7 og 8 ganger strøm i forhold til ved drift. Dette er ikke noe problem ved bruk av en enkel 1.5kW lampe på en 10A kurs, selv med en ”B”-sikring. Men ved bruk av 16A sikringen på 2,0kW lampe må man bruke tregere sikring. Likeledes når man kobler flere varmere på samme kurs og starter disse samtidig med en bryter, så må kursen og sikringene dimensjoneres ihht. dette.
Blue Sky AS, Tlf 23 38 31 90, Faks 94 77 08 86
Copyright Blue-Sky AS
designed by www.madeyourweb.com