Menu Content/Inhalt
Hvorfor viser illustrasjonene at varmelampen skal skråstilles? Skriv ut E-post
Hvorfor viser monteringsillustrasjonene at varmelampene skal skråstilles? Får man ikke en jevnere varmefordeling rundt en sittegruppe hvis varmelampene henger rett over gruppen?

Husk at kvartsvarmere ikke skal fordele varmluft. For at varmestrålene skal treffe så stor overflate som mulig, er en skråstilling på 45 grader fra veggen ideell. Da vil varmestrålene treffe store deler av hode og overkropp, mens den ved montering i tak rettet nedover, i hovedsak ville treffe isse og skuldre.

En enda bedre effekt oppnås ved å montere en kvartsvarmer på hver sin side av sittegruppen, rettet mot hverandre, slik at man oppnår bestråling fra to sider. Dette er i stor grad benyttet på serveringssteder med utearealer. Det er likevel ingen grunn til å undervurdere effekten av en enkelt varmelampe. Først når man beveger seg utenfor det bestrålte arealet, blir man oppmerksom på hvor kjølig kvelden egentlig er…

 

Visste du

Kvartsvarmere skiller seg likevel fra solvarmen, ved at det ikke finnes ultraviolett stråling eller andre skadelige stråler fra varmerne.

OBS!

Vær oppmerksom på at kvartsvarmere har startstrøm! Det første mikrosekundet trekker lampen mellom 7 og 8 ganger strøm i forhold til ved drift. Dette er ikke noe problem ved bruk av en enkel 1.5kW lampe på en 10A kurs, selv med en ”B”-sikring. Men ved bruk av 16A sikringen på 2,0kW lampe må man bruke tregere sikring. Likeledes når man kobler flere varmere på samme kurs og starter disse samtidig med en bryter, så må kursen og sikringene dimensjoneres ihht. dette.
Blue Sky AS, Tlf 23 38 31 90, Faks 94 77 08 86
Copyright Blue-Sky AS
designed by www.madeyourweb.com