Menu Content/Inhalt
Varmelamper som har instruks om innendørs bruk, kan den brukes utendørs? Skriv ut E-post
Noen av varmelampene har instruks om at de er konstruert for innendørs bruk, men er det noe i veien for å benytte dem utendørs?

Her i landet er teknologien først blitt utnyttet for utendørsbruk, siden kvartsvarmerne er så mye mer effektive enn andre for dette formålet. Det er tross alt i overkant ambisiøst å varme luften utendørs..

Det er ingen ting i veien for å benytte selv våre ”innendørs” modeller i et utendørs miljø, forutsatt at man tar hensyn til følgende forhold:

- Varmerlampene må beskyttes mot nedbør og sterk fukt! Element og reflektor er uten glassbeskyttelse, og kjøleriller i lampehuset åpner for muligheten for vanninntrengning. Et regndeksel er i mange tilfeller tilstrekkelig.

- Er det mye vind med støv, pollen, el.l. i luften, er det lurt å etterse tilstanden på reflektor og element FØR man tenner varmeren. Elementet når en temperatur på rundt 2000 grader Celcius i løpet av et knapt sekund, og evt. avsetninger vil brenne seg fast umiddelbart hvis det ikke fjernes med en tørr klut først. Dette vil i så fall kunne forringe levetiden på elementet betydelig.

- Har man ikke muligheten for å beskytte varmelampen tilstrekkelig, er løsningen å velge ”Algarve” med IP54 beskyttelsesgrad (fukt- og støvtett).

 

Visste du

Varmerne oppnår full effekt så å si umiddelbart, og brukes kun når det er behov for varme i et gitt område.

OBS!

Vær oppmerksom på at kvartsvarmere har startstrøm! Det første mikrosekundet trekker lampen mellom 7 og 8 ganger strøm i forhold til ved drift. Dette er ikke noe problem ved bruk av en enkel 1.5kW lampe på en 10A kurs, selv med en ”B”-sikring. Men ved bruk av 16A sikringen på 2,0kW lampe må man bruke tregere sikring. Likeledes når man kobler flere varmere på samme kurs og starter disse samtidig med en bryter, så må kursen og sikringene dimensjoneres ihht. dette.
Blue Sky AS, Tlf 23 38 31 90, Faks 94 77 08 86
Copyright Blue-Sky AS
designed by www.madeyourweb.com